SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, İkinci Ukrayna Barış Zirvesi’ne katılacak mı?

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 2. Ukrayna Barış Zirvesi’ne Rusya’dan bir temsilcinin katılmasının mümkün olduğunu ancak bunun Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin başladığı anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, İkinci Ukrayna Barış Zirvesi’ne katılacak mı?

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, İkinci Ukrayna Barış Zirvesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yermak, zirveye Rusya’dan bir temsilcinin katılabileceğini ancak bunun Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin başladığı anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

10 maddelik Barış Formülü'nün Rusya'ya sunulması ve diğer ilgili ülkelerin de katılımıyla bir formatın oluşabileceğini kaydeden Yermak, "Planın teslim edileceği bu toplantının Ukrayna-Rusya formatında değil, planımıza onay veren tüm sorumlu devletlerin huzurunda yapılmasını istiyoruz." dedi.

Ayrıca Yermak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in böyle bir zirvede temsilci olup olmayacağının tartışılmasının ise henüz erken olduğunu söyledi.

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Barış Zirvesi'nin ilki, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde İsviçre’nin ev sahipliğinde gerçekleşmişti. Zirve, 101 ülke ve uluslararası örgütün katılımıyla yapılmıştı. İsviçre'de tertip edilen zirvenin ardından sonuç bildirisi yayımlanmıştı. Zirveye katılım sağlayan çok sayıda ülke gıda güvenliği, enerji ve nükleer güvenliği ile savaş esirleri konusundaki karar doğrultusunda mutabık kalmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.