SON DAKİKA
Hava Durumu

Estonya, Ukrayna'ya 1.2 milyar avro sağlayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Baltık ülkelerine düzenlediği resmî ziyaret kapsamında bugün Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile Tallin'de bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 04:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Estonya, Ukrayna'ya 1.2 milyar avro sağlayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Baltık ülkelerine düzenlediği resmî ziyaret kapsamında bugün Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile Tallinn'de bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

ESTONYA 17 PAKET SAVUNMA DESTEĞİ SAĞLADI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy basın açıklamasında Estonya’nın halihazırda 17 paket savunma desteği sağladığını belirtti. Estonya’nın bu tutumunun örnek teşkil ettiğini söyleyen Zelenskıy, “Topçu ve koalisyon mermilerimizin tedarikinde tüm Avrupa'nın işbirliği yapmasını teklif ederek liderliğinizi gösterdiniz. Ayrıca Ukrayna'ya yönelik mali destek konusunda kapsamlı ve uzun vadeli bir yaklaşım benimsemiş olmanızı ve ülkemiz için 4 yıllık bir yardım hacmi belirlemiş olmanızı da takdir ediyoruz" açıklamasını yaptı.

ESTONYA'DA RUS VARLIKLARINA İLİŞKİN BİR YASA HAZIRLANIYOR

Zelenskıy, şu anda Estonya'da Rus varlıklarına ilişkin bir yasanın hazırlanmakta olduğunu ifade etti. "Ukrayna bu yasanın etkinliği için minnettar olacaktır. Estonya'nın Ukrayna'nın direncini korumaya yönelik tüm unsurlarda bizi desteklemesi çok önemlidir. Her şeyde düşmanı yenebiliriz ve yeneceğiz" dedi.

ESTONYA 2027 YILINA KADAR 1,2 MİLYAR AVRO SAĞLAYACAK

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis basın açıklamasında  "Özgürlük mücadelesinde bir aradayız, çünkü Rusya Ukrayna'ya saldırarak genel olarak tüm demokratik ülkelere saldırmış oluyor. Dolayısıyla bu savaş alışılacak bir şey değil. Kendi kendine çözülmeyecek. Çözüm, saldırganın gitmesi olmalıdır. Bu da tüm demokratik dünyanın çabasını gerektirir" şeklinde konuştu. Ayrıca Rusya’nın siyasi olarak da izole edilmesi gerektiğine dikkat çeken Karis, Ukrayna’ya sağlanan maddi yardımlara ilişkin “AB içerisinde Ukrayna'ya halihazırda 85 milyar avro destek sağladık. Bu destek devam ettirilmelidir. Estonya'nın bu savaşın başlangıcından 2027'ye kadar olan uzun vadeli katkısı 1.2 milyar avro olacaktır" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY LİTVANYA'DA: UKRAYNA'YA SAĞLANAN TAVİZSİZ DESTEK İÇİN MİNNETTARIZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 10 Ocak’ta Litvanya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirmişti. Zelenskıy, dün yaptığı açıklamada Estonya, Letonya ve Litvanya’nın Ukrayna’nın güvenilir dostları ve kararlı ortakları olduğunu belirterek, Baltık ülkelerine gerçekleştireceği çalışma ziyaretine Litvanya’nın başkenti Vilnius’tan başladığını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.