SON DAKİKA
Hava Durumu

Elon Musk, Ukrayna'nın Kırım operasyonunu engelledi mi?

Ünlü ABD'li iş adamı Elon Musk skandallara doymuyor. Elon Musk'ın Ukrayna'nın Kırım'daki Rus filosuna yönelik operasyonuna engel olduğu ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Elon Musk, Ukrayna'nın Kırım operasyonunu engelledi mi?

Amerikalı gazeteci Walter Isaacson, 12 Eylül 2023 tarihinde piyasaya sürülecek olan Elon Musk biyografisini duyurdu. Kitaba ulaşan CNN International, Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili dikkat çeken bir iddiayı ortaya çıkardı. Buna göre, geçen yıl işgal altındaki Kırım'da yer alan Rus filosunu hedef alan Ukrayna ordusu, Starlink uydu ağının Kırım'da etkinleştirilmesi için Elon Musk'a talepte bulundu. Ancak Musk, bu talebi geri çevirerek Ukrayna'nın Kırım operasyonunu engelledi.

ELON MUSK SKANDALLARA DOYMUYOR: KIRIM'DA STARLİNK'E İZİN VERMEDİ!

Ukrayna'da Rusya'nın topyekun işgal girişimi ve saldırılara başladığı 24 Şubat 2022'den sonra yaşanan internet ve uydu alıcısı sorununa karşı Elon Musk, Starlink uydusunu Ukrayna şehirlerinin hizmetine sunmuştu. Ancak, Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve eski adıyla Twitter yeni adıyla X’in sahibi Musk, geçen bu süreçte Rusya'nın Ukrayna'daki sivil katliamları, savaş boyunca devam eden altyapılara ilişkin saldırılar gibi konularda net bir tavır almamakla eleştiriliyordu. 

CNN’nin aktardığı habere göre, Elon Musk, Ukrayna ordusunun Starlink uydusunun, Kırım Akyar'a (Sivastopol) erişiminin sağlanması konusundaki talebini geri çevirdi. İddiaya göre, geçen yıl meydana gelen olayda Ukrayna ordusu, Rus işgalindeki Kırım'da yer alan Rus filosuna operasyon hazırlığındaydı.

ELON MUSK, UKRAYNA'NIN OPERASYONUNU ENGELLEDİ Mİ?

CNN International'ın ortaya attığı iddianın çıkış noktası, ABD'li yazar  Walter Isaacson'un kaleme aldığı ve 12 Eylül’de okuyucusuyla buluşacak Elon Musk biyografisi. Kitapta yazan ifadelere göre Elon Musk, 2022 yılında Ukrayna ordusunun Rus donanmasına yönelik operasyonunu engellemek amacıyla Kırım Yarımadası'nın kıyı şehri Akyar yakınlarındaki Starlink uydularının kapatılması için çalışanlarına gizlice talimat verdi. 

Kitaba göre, patlayıcılarla sarılı Ukrayna'ya ait insansız sualtı aracı, Rusya'nın filosuna yaklaştığı sırada Starlink uydusu kapandı ve merkezle iletişimi kaybeden araç hedefe ulaşamadı.

ELON MUSK, RUSYA'DAN KORKTU MU?

Tartışmaların odağındaki isim olan Musk'ın, Rusya'nın olası bir nükleer silah saldırısından korkması nedeniyle Ukrayna'nın operasyonunu engellediği iddia edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.