SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Rusya'nın zayıflığı çok açık

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'da devam eden iç karışıklık hakkında değerlendirme yaptı. Putin Rusyası'nın açık bir zaafiyet içinde olduğunu kaydeden Zelenskıy, "Rusya Ukrayna'da askerlerini tuttuğu sürece kaosu bitmeyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Rusya'nın zayıflığı çok açık

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'da Wagner birlikleri ile Rus ordusu arasında yaşanan çatışmalar hakkında değerlendirme yaptı. Bugün yaptığı açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya'da açık bir zaafiyet olduğunu vurguladı. Zelenskıy, "Rusya Ukrayna'da askerlerini tuttuğu sürece kaosu bitmeyecek" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY, RUSYA'DAKİ KARIŞIKLIĞI YORUMLADI: ZAYIFLIK ÇOK AÇIK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Şeytanın yolunu seçen herkes kendisini yok eder. Rusya'nın zayıflığı çok açık" ifadelerini kullandı. Zelenskıy, Putin'in yüz binlerce insanı savaşın içine attığını vurguladı ve Putin'e sert tepki gösterdi.

Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna'daki topyekun işgal girişimi ve saldırılarını hatırlatarak, Rus ordusunun Ukrayna topraklarında bulunmaya devam ettiği sürece kaos, acı ve sorunların devam edeceğini sözlerine ekledi.

WAGNER VE RUS ORDUSU BİRBİRİNE GİRDİ

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Kremlin'in savaş suçlarının ortağı Wagner paralı asker şirketinin lideri Yevgeniy Prigojin arasındaki gerginlik, aylardır dünya kamuoyunun gündemindeydi. Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da topyekun savaş başlatmasının ardından cephede Wagner ve Rus ordusu arasındaki sürtüşme gün yüzüne çıktı. 

Yevgeniy Prigojin, dün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, Rus ordusunun, Wagner'in cephe gerisindeki bazı karargâhlarını vurduğunu ileri sürdü. Prigojin, Rus komuta kademesi ve Kremlin idaresi hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Bunun üzerine Prigojin hakkında, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından silahlı isyan çağrısı yapmak suçundan soruşturma açıldı.

1993 YILINDAN BERİ İLK KEZ: TANKLAR MOSKOVA SOKAKLARINDA

Bunun yanı sıra, Rusya’nın başkenti Moskova’da 1993 yılından beri bir ilk yaşandı. Rus ordusuna ait tanklar, Rusya Devlet Dumasını korumak için şehir merkezine doğru hareket etti. Moskova’daki hareketlilik bununla da sınırlı kalmadı. Başkentte bulunan Rusya Savunma Bakanlığı binasını korumak için özel kuvvet birlikleri olay yerine doğru harekete geçti. Ülkede başkent Moskova, Moskova bölgesi ve Voronej bölgesinde "terörle mücadele operasyonu" rejimi uygulamaya konuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.