SON DAKİKA
Hava Durumu

BM: Rus ordusu, bazı Ukraynalıları işkence ile öldürdü

Rusya'nın Ukrayna'yı İşgali Sırasında İşlenen Savaş Suçları ve Diğer Suistimalleri Araştırma Komisyonu Başkanı Eric Mese, bazı Ukraynalı kurbanların Rus ordusu tarafından işkenceyle öldürüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM: Rus ordusu, bazı Ukraynalıları işkence ile öldürdü

Rusya'nın Ukrayna'yı İşgali Sırasında İşlenen Savaş Suçları ve Diğer Suistimalleri Araştırma Komisyonu Başkanı Eric Mese, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'ne, ekibinin, Rus silahlı kuvvetlerinin kendi kontrolleri altındaki bölgelerde işkence uygulamasının yaygın ve sistematik olduğunu gösteren ek kanıtlar topladığını bildirdi. Mese, "Bazı durumlarda işkence, mağdurun ölümüne yol açacak kadar vahşice uygulandı" dedi.

Daha önce BM özel komisyonu, işgalci Rus ordusunun Ukrayna'da yaptığı, işkence de dahil olmak üzere ihlallerin insanlığa karşı suç teşkil edebileceğini belirtmişti.

RUSYA, SUÇLAMALARA YANIT VERMEDİ

BM İnsan Hakları Konseyi oturumlarında Rusya'ya suçlamalara yanıt verme fırsatı verildiği ancak herhangi bir Rus temsilcisinin gelmediği kaydedildi.

BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Federico Villegas, 2023 Mart ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında işlenen savaş suçlarını ve diğer ihlalleri araştırmak üzere bir komisyon kurulduğunu duyurdu. Komisyon; Norveç'ten Eric Mese (başkan), Bosna-Hersek'ten Jasminka Dzumhur ve Kolombiya'dan Pablo de Greiff'ten oluşuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.