SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'ın gözü, Karadeniz'deki Rus hamlelerinde!

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, G-20 Liderler Zirvesi'nde Rusya'nın 24 Ağustos 2023'te Ukrayna'ya ait bir sivil kargo gemisine saldırdığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'ın gözü, Karadeniz'deki Rus hamlelerinde!

İşgalci Rusya, 17 Temmuz 2023'te Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan tek taraflı çekilerek Ukrayna'nın tahıl ticaretini engelledi. Karadeniz üzerinde Ukrayna'ya hareket eden veya Ukrayna'dan gönderilen herhangi bir geminin tehlike potansiyeli taşıdığını savunan Rusya, gemilere yapacağı saldırıyı meşru kılmaya çalıştı.

RUSYA, UKRAYNA'YA AİT BİR SİVİL KARGO GEMİSİNİ HEDEF ALDI

Birleşik Krallık hükumeti, Rusya'nın 24 Ağustos'ta Ukrayna'ya ait bir sivil kargo gemisine saldırdığını bildirdi. Ukrayna'nın bu saldırıyı engellediğini dile getiren Başbakan Sunak, Yeni Delhi'deki G-20 Liderler Zirvesi'nde, "Gizliliği kaldırılmış istihbarat sayesinde, Rus ordusunun 24 Ağustos'ta Karadeniz'de çok sayıda füzeyle bir sivil kargo gemisini hedef aldığını biliyoruz" bilgisini verdi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Karadeniz'deki hamlelerini anbean takip ediyor. Öte yandan Ukrayna, 18 Ağustos 2023'te insani koridor açarak limanlarda mahsur kalan gemilerin ilgili ülkelere gönderilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda 4 yeni gemi, Ukrayna limanlarından ayrıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.