SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları açıklayacak

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, G7 Zirvesi’nde Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararlarının duyurulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları açıklayacak

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, 11 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımlara ilişkin konuştu. Kirby, 13-15 Haziran 2024 tarihlerinde İtalya’da yapılacak G7 Zirvesi’nde Rusya'ya karşı yeni yaptırımların ve ihracat kontrol tedbirlerinin açıklayacağını belirtti. 

CESUR ADIMLAR ATACAĞIZ 

John Kirby açıklamasında "G7 toplantısında Ukrayna'ya olan bağlılığımız açık ve net olmaya devam edecek. Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini desteklerken Putin'e zamanın ondan yana olmadığını ve bize daha fazla dayanamayacağını göstermek için cesur adımlar atacağız." dedi.

Ayrıca Kirby, "Rus savaş makinesinin maliyetlerini artırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklanacak yaptırımlar, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişimine destek olan örgüt ve ağları hedef alacak.

2024 +G7 LİDERLER ZİRVESİ

Yediler Grubu (G7) liderlerinin yıllık zirvesi, 13-15 Haziran 2024 tarihleri arasında İtalya'da gerçekleşecek. Liderler, toplantı için Güney İtalya'daki Puglia'daki Borgo Egnasia Otel'de bir araya gelecek. G7; ABD, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere'den oluşuyor. 

Zirvede, liderlerin gündemlerinden biri de Ukrayna'ya olacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy da  (Volodimir Zelenski) katılacak. G7 liderlerinin Batı'da dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârların Ukrayna'nın yararına nasıl kullanılacağı konusunu da ele alması bekleniyor.

Ayrıca, G7'nin Rusya'nın Batı yaptırımlarını delmesini sağlayan orta ve küçük ölçekli Çin bankalarına sert bir tutum sergilemesi bekleniyor.

Zirvede Ukrayna’nın yanı sıra Afrika, iklim krizi, göç, enerji, Orta Doğu’daki gelişmeler başta olmak üzere birçok konu tartışılacak.

RUSYA'YA VE 3 RUS ŞİRKETİNE YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, 16 Mayıs 2024 tarihinde Rusya ile Kuzey Kore arasındaki silah ticaretini kolaylaştıran üç Rus şirketine ve Rusya'ya yaptırım uyguladığını duyurmuştu. Yaptırım uygulanan şirketlerin arasında "Rafort" şirketinin sahibi Rafael Ghazaryan ve "Technologies" şirketinin sahibi Aleksey Budnev de vardı. Ayrıca "Trans-Capital" şirketiyle birlikte başkanları da yaptırım listesine dahil edilmişti.

280'DEN FAZLA KİŞİ VE KURUMA YAPTIRIM KARARI

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bakanlığın resmî internet sayfasından yayımladığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa yardımcı olan ve savaşı destekleyen 280'den fazla kişi ile kuruluşa yaptırım kararı getirildiğini duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.