SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Ukrayna'ya 150 milyon dolarlık yeni askerî destek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 150 milyon dolar değerinde ilave askerî destek sağlanacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Ukrayna'ya 150 milyon dolarlık yeni askerî destek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, 26 Ekim 2023 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada; Ukrayna'ya Rusya ile savaşta kullanılmak üzere 150 milyon dolar değerinde silah ve askerî teçhizat içeren ilave askerî destek paketi gönderileceğini belirtti.

EK DESTEK PAKETİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VE TANKSAVAR İÇERİYOR

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; yeni askeri destek paketinin Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmaya yardımcı olması amacıyla hava savunma sistemi, ağır silahlar ve tanksavar benzeri silah ve teçhizatı içerdiği kaydedildi. Ayrıca Ukrayna'ya gönderilecek 150 milyon dolarlık silah ve teçhizatın toplan değerinin 150 milyon dolar olduğu açıklandı.

"RUSYA, ASKERLERİNİ UKRAYNA'DAN ÇEKEREK SAVAŞI SONA ERDİREBİLİR"

Bakanlık açıklamasında, "Savaşı başlatan Rusya, güçlerini Ukrayna'dan çekerek, masum insanların canına mal olmaya devam eden vahşi saldırılarını durdurarak, savaşı her an sona erdirebilir" cümlelerine yer verirken; Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ortadan kalkana kadar Ukrayna'nın yanında yer alacağını belirtti. "ABD ve 50'den fazla ülkeden oluşan koalisyonun Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceği" vurgulanan açıklamada, Ukrayna'nın geleceğini güvence altına almasına yardımcı olmak için ABD Kongresi ile çalışmaların sürdürüleceği de ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.