SON DAKİKA
Hava Durumu

AB liderleri, Ukrayna'ya 50 milyar avroluk maddi desteği onayladı

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin tümü, 2024-2027 bütçesine Ukrayna için ek 50 milyar avroluk fonun dahil edilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB liderleri, Ukrayna'ya 50 milyar avroluk maddi desteği onayladı

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Ukrayna'ya gelecek 4 yılda kesintisiz destek sağlayabilmek için, 2024-2027 bütçesine 50 milyar avroluk bir fonun dahil edilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna’ya sağlanacak olan destek konusunda anlaşmaya varıldığını duyurarak, “27 liderin tümü, AB bütçesi kapsamında Ukrayna'ya ek 50 milyar avroluk bir destek paketi üzerinde anlaşmaya vardı. Bu, Ukrayna için istikrarlı, uzun vadeli ve öngörülebilir finansmanı sağlayacaktır. AB, Ukrayna'ya destek konusunda liderlik ve sorumluluk alıyor, çünkü neyin tehlikede olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'DAN AB'YE TEŞEKKÜR MESAJI

AB liderlerine teşekkür eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Kararın 27 liderin tümü tarafından desteklenmiş olması çok önemli. Bu bir kere daha AB’nin güçlü birliğini kanıtlıyor. AB'nin Ukrayna'ya yönelik mali desteğinin devam etmesi, uzun vadeli ekonomik ve mali istikrarı güçlendirecektir. Keza bu askeri yardım ve Rusya’ya uygulanan yaptırım baskısı kadar önemlidir" değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.