SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Komisyonu: Ukrayna'da hedefimiz, dondurulmuş bir çatışma değil adil ve kalıcı bir barıştır

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Ukrayna'da Rusya'nın başlattığı topyekun savaşın ve işgal girişiminin, dondurulmuş bir çatışma değil istikrarlı ve adil bir barışa dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Komisyonu: Ukrayna'da hedefimiz, dondurulmuş bir çatışma değil adil ve kalıcı bir barıştır

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 6 Kasım 2023 tarihinde Brüksel’de yaptığı basın toplantısında, Ukrayna'daki son durumun dondurulmuş bir çatışma değil istikrarlı ve adil bir barış olması gerektiğini belirtti. Von der Leyen, Ukrayna'daki savaşın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için stratejik bir başarısızlığa dönüştüğünü ancak bu başarısızlığın Ukrayna için bir zafer ifade etmediğini vurguladı. Başkan von der Leyen, “Savaş uzadıkça ve Ukraynalıların temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken, aynı zamanda ileriye giden yola ve 'ne kadar sürerse sürsün' Ukrayna'yı desteklemenin ne anlama geldiğine de odaklanmalıyız" dedi.

URSULA VON DER LEYEN, UKRAYNA'DA AB'NİN ÜÇ HEDEFİNİ AÇIKLADI

Bu bağlamda Von der Leyen, Ukrayna'da devam eden savaşta AB'nin ulaşması gereken üç temel hedefi açıkladı. Avrupa Komisyonu Başkanı, "Öncelikle hedefimiz, dondurulmuş bir çatışma değil adil ve kalıcı bir barış olmaya devam ediyor. Kimse barışı Ukraynalılar kadar istemiyor" dedi. Leyen, bunu başarmanın ana yolunun Zelenskıy’ın barış formülü olduğunu ve bu nedenle büyükelçileri tüm dünyadaki ülkelerden barış formülüne daha fazla destek almak için çalışmaya devam etmeye çağırdı. Von der Leyen, "İkincisi, Ukrayna'nın uzun vadeli güvenliğe ihtiyacı var. Ukrayna'yı şimdi koruyabilecek ve gelecekte Rusya'nın saldırganlığını caydırabilecek istikrarlı bir askeri gücü kolaylaştırmalıyız, böylece tarih tekerrür etmez" ifadelerini kullandı.

Von der Leyen, Avrupa'nın savunma sanayisini güçlendirme hususunda yaptığı açıklamada, "Sektördeki hiçbir zayıflığın bizi Avrupa'yı korumaktan ve Ukrayna'ya tam teşekküllü destek sağlamaktan alıkoyamayacağını garanti etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Üçüncü yolu anlatan Von der Leyen, “Üçüncüsü, Ukrayna'nın orta ve uzun vadede istikrarını sağlamanın ve gelişmesinin en iyi yolu onu AB üyesi yapmaktır. Ukrayna'nın toparlanmasına yardımcı olmak için çözüm Avrupa'dır. Ukrayna demokrasisini daha da güçlendirmek için çözüm Avrupa'dır. Ukrayna'yı gelecekteki müdahalelerden korumak için cevap yine Avrupa'dır" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.