SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'den Ukrayna'ya bir yardım daha!

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna’nın kritik altyapı sistemlerini hedef alıyor. Sistemlerin ayakta tutulması amacıyla AB tarafından Ukrayna’ya 68 jeneratör yardımı yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'den Ukrayna'ya bir yardım daha!

Rusya, Ukrayna'ya karşı olarak 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana yürüttüğü topyekûn işgal girişiminde, Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine saldırılar gerçekleştiriyor. Avrupa Birliği (AB) ve Almanya, Rus saldırıları neticesinde Ukrayna’nın zarar gören kritik altyapı tesislerinin çalışmasını sürdürmesi için 68 jeneratör sağlayacak.

AB'nin Ukrayna Delegasyonu tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Ukrayna'nın enerji altyapısı sürekli saldırı altındayken, AB Dış Politika Araçları Servisi ve Almanya kritik altyapıyı çalışır durumda tutmak için 68 jeneratör sağlıyor." ifadelerine yer verildi. Delegasyonun açıklamasında jeneratör desteğinin yanı sıra, Pokrovsk şehri sakinlerinin ısı tedarikinin işlerliğini sağlamak üzere destekleneceği belirtildi.

RUSYA ENERJİ ALTYAPISINI HEDEF ALIYOR

İşgalci Rusya, 25 Temmuz’u 26 Temmuz'a bağlayan gece Ukrayna’ya karşı hava saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresinin (UKRENERGO) açıklamasına göre, Rus işgal güçleri Jıtomir ve Çernigiv bölgelerinde yer alan enerji altyapı tesislerini hedef alıyor. Rusya, daha önce gerçekleştirdiği saldırılarda da enerji altyapılarını hedef almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.