SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY 2. Uluslararası Tiyatro Festivali Türkmenistan'da düzenlenecek

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, bu yıl Bakü'de ilki gerçekleştirilen Uluslararası Tiyatro Festivali'nin ikincisinin gelecek yıl Türkmenistan'da organize edileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY 2. Uluslararası Tiyatro Festivali Türkmenistan'da düzenlenecek

Türkmen şehri Anev'in 2024 yılında Türk dünyasının kültür başkenti seçilmesiyle birlikte Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Uluslararası Tiyatro Festivali bayrağı da Türkmenistan'a geçiyor.

Türkmenistan, bu etkinlikle birlikte TÜRKSOY üyesi ülkelerin Devlet Tiyatroları Başkanları Konseyinin 10. Toplantısı'na da ev sahipliği yapacak. Etkinliğin Anev'de gerçekleşmesi bekleniyor.

İLK FESTİVAL AZERBAYCAN'DA YAPILDI

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye Cumhuriyeti ve Türkmenistan tiyatrolarının katılımıyla düzenlenen 1. TÜRKSOY Uluslararası Tiyatro Festivali, Azerbaycan Millî Drama Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış töreniyle başlamış ve 1 Kasım-4 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

TÜRKSOY Uluslararası Tiyatro Festivali, Türk ülkeleri arasındaki tiyatro bağlarının geliştirilmesine ve yaratıcı alışverişin yaygınlaştırılmasına zemin oluşturmak amacıyla tasarlandı. Festival, izleyicilere Türkçe konuşan halkların tiyatro geleneklerinin çeşitliliğini tanıma fırsatı vermenin yanı sıra, kültürel diyalogu ve karşılıklı zenginleşmeyi teşvik ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.