SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Özbekistan yeni bir dönem başlatıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın eşlik ettiği toplantıda Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Özbekistan yeni bir dönem başlatıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 12 Eylül 2024'te Taşkent’te Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile bir araya geldi. Bakan Fidan, Özbekistan ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliğini modern ihtiyaçlara ve meydan okumalara uygun hale getirme vurgusu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın da eşlik ettiği toplantının ardından açıklamalarda bulunan Fidan, iki ülke arasındaki iş birliğini kurumsallaştırma ve derinleştirme hedefinin önemine dikkat çekti.

"BU İŞ BİRLİĞİNİ TÜRK DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BULUYORUM"

Fidan, "İki ülke arasındaki stratejik iş birliğini hem Türk dünyası hem de iki ülke açısından fevkalade önemli buluyorum" dedi. Haziran ayında Ankara’da yapılan Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 3. Toplantısı’nın tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Fidan, iki ülke liderlerinin önemli kararlar aldığını hatırlattı.

TAŞKENT’TE KRİTİK GÖRÜŞME

Özbekistan'ın Türkiye için "ikinci vatan" olduğunu belirten Fidan, bu iş birliğini kurumsallaştırma ve daha ileriye taşıma konusunda liderlerin güçlü bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

Bu ziyaret ve açıklamalar, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve stratejik ortaklıklarının derinleşmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.