SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Azerbaycan'ın hava sahasını birleştirmesi Yunanistan'da panik yarattı

Yunan basını, Türkiye ile Azerbaycan'ın hava sahasını birleştirmesinin, Yunanistan için tehlike arz ettiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Azerbaycan'ın hava sahasını birleştirmesi Yunanistan'da panik yarattı

Türkiye ile Azerbaycan’ın hava sahasını birleştirme çabası, Yunan medyasında panik yarattı. Yunan basın kuruluşu Pentapostagma, Azerbaycan’ın da Türkiye gibi bir rakip olduğunu ifade etti. Pentapostagma, ”2 yıl önce Yunanistan'ın Türkiye ile askeri bir çatışma durumunda Azerbaycan'ı potansiyel bir rakip olarak sayması gerektiğine işaret etmiştik” ifadelerine yer verdi.

ŞUŞA BEYANNAMESİ, YUNANİSTAN İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR

Yunan basını, iki ülkenin ortak hava sahasını kontrol edeceği HAKİM hava komuta kontrol sisteminin ortaya çıkışının nedenini, ikili ilişkilerdeki askeri müttefiklik olarak gösterdi. Yunan basını, Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan Şuşa Beyannamesi’nin Yunanistan için tehlike arz ettiğini yazdı.

"AZERBAYCAN VE TÜRK ORDUSUNUN BİRBİRİNE ENTEGRE OLMASI YUNANİSTAN İÇİN ZORLUK YARATACAK"

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ortak hava sahası projesinin Yunanistan için ne anlama geldiğine dikkat çeken Yunan basını, Türkiye’nin daha fazla stratejik derinlik sağlamasına yarayacağını söyledi. Yunan basını, Yunanistan ordusunun Türkiye’deki stratejik noktaları imha etmesi halinde bile Azerbaycan’ın havadan ikmal yapma şansı olduğuna dikkat çekti. Azerbaycan ordusu ile Türk ordusunun birbirine entegre olmasının, Yunanlara zorluk çıkaracağı savunuldu.

YUNAN BASINI, İSRAİL-YUNANİSTAN MÜTTEFİKLİĞİ İSTEDİ

Pentapostagma, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler sonucunda Yunanistan’ın İsrail’e yakınlaşması gerektiğini ifade etti. Basın kuruluşu, Yunanistan ve İsrail’in de hava savunma sistemlerini birleştirmesi gerektiğini dile getirdi.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE BİRLİKTE GÖKYÜZÜNE HÜKMEDECEK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 5 Temmuz 2023 tarihinde ASELSAN tarafından tasarlanan HAKİM hava komuta kontrol sistemi projesinin merkez açılışını yaptı ve merkezde incelemelerde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.