SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Azerbaycan'ın savaş uçaklarını modernize edecek

IDEF 2023 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Azerbaycan ile Türkiye arasında uçak modernizasyonu kapsamında anlaşma imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Azerbaycan'ın savaş uçaklarını modernize edecek

IDEF 2023 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25 Temmuz’da İstanbul’da başladı. Fuarda, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı ile Türkiye merkezli TUSAŞ şirketi arasında Su-25 savaş uçaklarının modernizasyonuna ilişkin anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşma kapsamında Türkiye, Azerbaycan Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan Su-25 savaş uçaklarının modernizasyonunu üstlenecek.

KARDEŞ AZERBAYCAN İLE PROJELER DEVAM EDECEK

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, anlaşma sayesinde Azerbaycan Hava Kuvvetleri komutasındaki uçakların, Türkiye Cumhuriyeti yapımı sistemler ile modernize edileceğini bildirdi. Görgün, devam eden projenin dost ve kardeş Azerbaycan ile kardeşlik ilişkilerini güçlendireceğini söyledi.

GÖRGÜN: KABİLİYETLERİMİZİ DOST VE KARDEŞ ÜLKELERLE PAYLAŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Başkan Haluk Görgün, "IDEF2023'te Azerbaycan Savunma Bakanlığı envanterinde bulunan Su-25 tipi savaş uçaklarının modernizasyonu sözleşmesini imzaladık. Savunma sanayii alanındaki yetenek ve kabiliyetlerimizi dost ve kardeş ülkelerle paylaşmayı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.