SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk dünyasının kadın girişimcileri kültürel işbirliğini artırmak istiyor

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde 26-29 Aralık'ta düzenlenen 5. Türkiye Kooperatifler Fuarı'na Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan gelen ekipler de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk dünyasının kadın girişimcileri kültürel işbirliğini artırmak istiyor

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde 26-29 Aralık'ta düzenlenen 5. Türkiye Kooperatifler Fuarı'na toplam 180 ekip katılırken; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan gelen ekipler de katıldı. Katılımcılar fuara yoğun ilgi gösterirken memnuniyetlerini de dile getirdi.

Özbekistan'dan fuara katılan Sözene Sultan Kadın Kooperatifleri Başkanı Mahire Sultan "Ev sahipleri bize çok yardımcı oldular. İstanbul, Bursa, Mersin'deki fuarlara katıldım. 14 yıldır Türkiye'ye geliyoruz ama Gaziantep'e ilk defa geliyoruz. İki ülke arasında, kadınlar arasında, ilişkileri ve ticaret hacmini arttırmak için geldik” açıklamasında bulundu.

Kırgızistan Kadın Kooperatiflerini temsilen katılan Sabira Gelpakowa ise “Türkiye ve Kırgızistan arasındaki kültürü ve ekonomiyi geliştirmek istiyoruz. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz” dedi.

“TÜRK KADINLARINI DA ÖZBEKİSTAN'A DAVET EDİYORUZ”

Özbekistan İş Kadınları Derneği Başkanı Nasiba Miradilova ise "Türk arkadaşlarımızla kalplerimiz çok yakın. Çünkü bizim atalarımız, adetlerimiz, yemeklerimiz; hepsi de aynı. Gaziantep'e ilk defa geldik. Özbekistan'a özgü kıyafetleri getirdik. Şu anda Türkiye-Özbekistan politik ekonomik yönden çok iyi çalışıyorlar. Bu bizim için de iyi. Dünya Türk devletlerinin kadınlarının birleşmesi, güçlenmesi için bu ülkelerin politik, ekonomik güçlenmesine de çok yardımcı oluyor. Atalarımız hep dünyanın huzuru için birbirimize yardımcı olmamız gerektiğini söyler. Buradaki fuar da bu anlamda çok güzel. Özbekistan'da da bu işler yavaş yavaş gelişiyor. Türkiye'deki bu fuarlara kalıyoruz, Türk kadınlarını da Özbekistan'a davet ediyoruz. İki ülke arasındaki derneklerin birleşerek güçlenmesi lazım. Çünkü Türk devletleri insanları çok güçlü, akıllı ve enerjik. Çünkü bizde kardeşlik var, kalplerimiz, sevgimiz aynı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.