SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk dünyasından ilk adım: Özbekistan'dan Azerbaycan'a Karabağ desteği

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül 2023 tarihinde Karabağ'da Ermeni ayrılıkçılar tarafından düzenlenen sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerini kınayan bir açıklama yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk dünyasından ilk adım: Özbekistan'dan Azerbaycan'a Karabağ desteği

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da yapılan sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Özbekistan, sözde seçimlerin Taşkent tarafından tanımadığını belirtti.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, “Özbekistan Cumhuriyeti, dost Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlılıkla desteklemekte, iç işlerine her türlü müdahaleyi kınamakta ve Karabağ bölgesinde 9 Eylül 2023'te yapılan sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerini tanımamaktadır” açıklamasını yaptı.

ERMENİ AYRILIKÇILAR, KARABAĞ’DA SÖZDE SEÇİM DÜZENLEDİ

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermenistan ve Rusya tarafından finanse edilen Ermeni ayrılıkçılar, 8 Eylül 2023 tarihinde, sözde cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül'de yaptığı açıklamada, sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerini provokasyon olarak nitelendirdi. Bakanlık, "Bu yasadışı örgütün "başkan" olarak planlanan sözde "seçimleri" son derece provokatif bir adımdır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.