SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk birliğinin sembolleri ve değerleri Astana'da ele alındı!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Türk Haklarının Birliği: Semboller, Değerler, Fikirler" başlıklı bilimsel bir toplantı tertip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk birliğinin sembolleri ve değerleri Astana'da ele alındı!

Türk Akademisi ve “Public Opinion” araştırma enstitüsü ortaklığında Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Türk Haklarının Birliği: Semboller, Değerler, Fikirler" temalı  uluslararası bir bilimsel seminer düzenlendi.

Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye, Kırgızistan ve Özbekistan'dan önde gelen uzmanlar bir araya gelerek Türk dünyasının ortak kültürel sembolleri ve değerlerinin yanı sıra Türk ülkeleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için potansiyel yolları tartıştı.

Türk Akademisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğin bir parçası olan seminerde, Türk ülkelerinin “yumuşak gücünün” geliştirilmesinin yanı sıra kültürel, diplomatik ve ekonomik entegrasyon ve küresel sahnedeki etkilerinin artırılması gibi kilit konulara odaklanıldı.

Türk Akademisi Başkan Yardımcısı Ashat Kesikbayev, konuşmasında Akademi Başkanı Şahin Mustafayev'in katılımcılara selamını ileterek, "yumuşak gücün" geliştirilmesinde Türk ülkelerinin ortak çabalarının önemine vurgu yaptı.

Seminerde, Türk dünyasının konumunu güçlendirmede önemli rol oynayan kültür, bilim ve turizm gibi alanlarda deneyim alışverişi ve iş birliği konuları ele alındı. Türk devletleri halklarının entegrasyon süreçlerinin algısını ve karşılıklı tanışma düzeyini araştıran “Türk Barometresi” de dahil olmak üzere Türk Akademisi projelerinin önemine özellikle vurgu yapıldı.

Seminer, katılımcıların Türk halklarının ortak kimliğinin oluşumunda uluslararası ilişkiler, turizm ve kültürün rolü konusunda görüş alışverişinde bulunduğu aktif bir tartışmayla tamamlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.