SON DAKİKA
Hava Durumu

TDT Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu toplandı

TDT Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu, Bişkek'te toplandı. Toplantıda, TDT’nin ekonomi ve ticaret girişimlerini gözden geçirmek amacıyla üst düzey yetkililer ve uzmanlar bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TDT Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu, 17 Ekim 2024 tarihinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te toplandı. TDT Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Bakanlar 13. Toplantısı öncesinde gerçekleşen toptantıda, üye ve gözlemci devletlerden üst düzey yetkililer ve uzmanlar, TDT’nin temel ekonomi ve ticaret girişimlerini gözden geçirmek üzere bir araya geldi.

ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

Toplantıda, “Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması”, hizmetler alanında ticaret, yatırımların kolaylaştırılması gibi önemli konular ele alındı. Ayrıca, Türk Yeşil Finans Konseyinin kurulması ve TDT Üye Devletleri arasında Merkez (Ulusal) Bankalar Konseyinin kurulması da gündemde yer aldı. 

TDT Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu 15. Toplantısı Bişkek'te gerçekleştirildi

TURAN ÖZEL EKONOMİK BÖLGESİ ÜZERİNE GÖRÜŞMELER

Uzmanlar, “Turan” Özel Ekonomik Bölgesi ile ilgili müzakereleri de detaylandırdı. Bu kapsamda, ekonomik entegrasyonu artırmayı hedefleyen projelerin geliştirilmesine yönelik ilerleme gözden geçirildi.

BİLGİLER BAKANLARA SUNULDU

Çalışma Grubu tarafından hazırlanan öneriler, ertesi gün TDT Bakanlarının değerlendirmesine sunuldu. Bu süreç, Türk dünyası genelindeki ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.