SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM Milli Savunma Komisyonu, KKTC'de temaslarda bulundu

KKTC’ye resmi ziyaretlerde bulunmak üzere giden Hulusi Akar Başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu, KKTC'nin Kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TBMM Milli Savunma Komisyonu, KKTC'de temaslarda bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye resmi ziyaretlerde bulunmak üzere giden Hulusi Akar Başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu, Kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, 4 Şubat’ta bulunduğu temaslarda bölgedeki son gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca Akar, ziyaret esnasında Kapalı Maraş bölgesinde bulunan vatandaşlarla da sohbet etti.

"KKTC BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu, Kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Hulusi Akar açıklama yaptı. Akar,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin bugünlere kolay gelmediğini ve birçok Mehmetçik ve Kıbrıslı Mücahit'in şehit olduğuna işaret ederek şehitlere rahmet, bölgede görev yapan askerlere başarılar diledi.

KKTC Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise konuşmasında Kıbrıs’ın milli bir dava olduğunu ve bu davanın Türk Milleti ile birlikte yürütüldüğünü ifade etti.

Akar ve beraberindeki heyetin Gazimağusa'daki Kapalı Maraş bölgesine ziyaretine, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da eşlik etti. 

KKTC ZİYARETİ DEVAM EDİYOR 

TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti bugün KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel ile görüşmeler gerçekleştirecek. 

ERSİN TATAR: GÜÇLÜ TÜRKİYE DEMEK, GÜÇLÜ KKTC DEMEKTİR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar’ı kabul etmişti. 1 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen görüşmede TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Havva Pınar Özcan da yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Tatar,  TİKA’nın KKTC’deki varlığının önemini vurguladığı görüşmede daha güçlü bir Türkiye'nin daha güçlü bir KKTC anlamına geldiğini söylemişti. KKTC Cumhurbaşkanlığı Ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Türk varlığının sonsuza kadar devam etmesi, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak yaşamını sürdürürken, bir sonraki neslin geleceğe güvenle yürüyebilmesi için TİKA’nın dokunuşlarının, yürütülen yeni projelerin önemini vurguladı" ifadelerine yer verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.