SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti feshedildi

Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin devlet başkanı olduğu öne sürülen Samvel Şehrimanyan, varlığı tanınmayan rejimin feshedilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı. Bu kapsamda Azerbaycan'ın yeniden kontrol ettiği Karabağ bölgesindeki ayrılıkçı Ermeni yönetimine ait tüm kurum ve kuruluşlar kapatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti feshedildi

Azerbaycan, 19 Eylül 2023 tarihinde Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek üzere başlattığı Antiterör Operasyonu'nun sonuçlarını elde etti. Karabağ bölgesindeki sözde rejimin lideri Samvel Şehrimanyan varlığı tanınmayan sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin dağılmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. 

Buna bağlı olarak Karabağ'da bulunan ayrılıkçı terörist Ermeni yönetimi tarafından faaliyet yürüten tüm kurum ve kuruluşlar kapatılacak. Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların kurduğu rejim, 1 Ocak 2024'e kadar tarihe karışacak. 

Öte yandan, Karabağ'daki sözde cumhuriyetin Dışişleri Bakanı olan David Babayan ise Azerbaycan güçlerine teslim oldu. Dün ise Karabağ'da bulunan Ermeni ayrılıkçı terörist, Rus vatandaşı Ruben Vardanyan, Azerbaycan güçleri tarafından Hankendi’den kaçarken yakalanmıştı.

ERMENİLER BÖLGEYİ TERK EDİYOR

Azerbaycan'ın saatler süren başarılı operasyonundan sonra Karabağ'daki Ermeni sakinler bölgeden taşınıyor. Öte yandan Azerbaycan hükumeti, bölgede kalma mecburiyetinde olan Ermenilere insani yardım gönderiyor. 

KARABAĞ ANTİTERÖR OPERASYONU'NDA NELER YAŞANDI?

Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği Antiterör Operasyonu'nda, ayrılıkçı Ermeniler teslim oldu. Azerbaycan ordusu 90'dan fazla muharebe mevzisinin kontrolünü ele geçirdi. Azerbaycan'ın anayasal gereklilikleri çerçevesinde Karabağ ekonomik bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonuna başlandı. Bundan sonraki süreçte, Azerbaycan topraklarında yasa dışı silahlı güçlerin silahsızlandırılması için adım atılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.