SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Karabağ'da bazı gözlem noktalarını kapattı

Azerbaycan'da bulunan sözde Rus Barış Gücü askerleri, başarılı Karabağ Antiterör Operasyonu'nun ardından bölgeden çekiliyor. Bu kapsamda Karabağ'da bulunan sözde Rus Barış Gücü askerlerinin bulunduğu 9 gözlem noktası kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Karabağ'da bazı gözlem noktalarını kapattı

Azerbaycan, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek için 19 Eylül 2023 tarihinde Ermeni ayrılıkçı teröristlerin bulunduğu Karabağ'a yönelik Antiterör Operasyonu başlatmıştı. Başarılı operasyonun ardından geçici olarak konuşlanan sözde Rus Barış Gücü askerleri bölgeyi terk etmeye başladı. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya ile 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan bildiriyle 25 gözlem noktasında bulunan Rus askerlerini bölgeden yavaş yavaş geri çekiyor. 

RUS ASKERLERİNİN BULUNDUĞU 9 GÖZLEM NOKTASI KALDIRILDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın başarılı operasyonu sonrasında gözlem noktalarında bulunan sözde Rus Barış Gücü'ndeki gözlem noktalarını azaltma kararı almıştı. Böylelikle Askeran, Ağdere ve Şuşa bölgelerinde bulunan 9 gözlem noktası kaldırıldı. Sözde Rus Barış Gücü'nden geriye kalan boş kulübe ve bariyerlerin olduğu yerlerde artık Azerbaycan polisi nöbet tutuyor. 

RUS ASKERLERİNİN "GÖREV SÜRELERİ" NE ZAMAN BİTECEK?

8 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü deklerasyona istinaden sözde Rus Barış Gücü askerlerinin görev sürelerinin 10 Kasım 2025'te bitmesi beklenirken, söz konusu sürenin daha kısa zamanda biteceği tahmin ediliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rus askerlerinin görev süreleri konusunu görüşmek istediğini ifade etmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.