SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus vekilden Özbekistan hakkında hadsiz talep!

Özbekistan'ın vatandaşlarına yönelik Rus ordusuna katılmama çağrısı işgalci Rusya'yı rahatsız etti. Rus Sosyalist Siyasi Partisi A Just Russia-For Truth (Sadece Rusya-Hakikat İçin) Milletvekili Sergey Mironov, Özbekistan’a vize zorunluluğu getirilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus vekilden Özbekistan hakkında hadsiz talep!

Rus Milletvekili Sergey Mironov, Özbekistan’a vize rejimi getirilmesi gerektiğine yönelik hadsiz bir açıklamada bulundu.

Özbekistan’ın Kazan Başkonsolosluğu, işgalci Rus ordusu veya diğer yabancı ülkelerin silahlı kuvvetlerine katılmaması konusunda vatandaşlarını uyarmıştı. Bunun üzerine Rus Milletvekili Sergey Mironov, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, vize istemi talep etti.

“ÖZBEKLER HAYATLARINI İNSANLARI ÖLDÜREREK DEĞİL, DÜRÜSTÇE ÇALIŞARAK KAZANAN BİR HALKTIR”

Mironov’un bu söylemine Özbekistan Parlamentosundan (Âli Meclis) hızlı bir yanıt geldi. Âli Meclis Başkan Yardımcısı Alişer Kadırov, Rus milletvekilinin sözlerine tepki göstererek,“Özbekler hayatlarını insanları öldürerek değil, dürüstçe çalışarak kazanan bir halktır." dedi.

Özbekistan yasalarına göre, Özbek Türkü vatandaşlarının herhangi bir ülkenin silahlı çatışmalarına katılması ciddi bir suç olarak kabul ediliyor. Nitekim Ukrayna'daki çatışmalarda Rusya'nın yanında yer alan 56 yaşındaki bir Özbek'in Özbekistan Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nun 154. Maddesi (paralı askerlik) uyarınca üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.