SON DAKİKA
Hava Durumu

Resmi Gazete’de Türkiye ve KKTC arasında imzalanan anlaşma yayımlandı

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) sağlık alanında iş birliğine ilişkin imzaladığı anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Resmi Gazete’de Türkiye ve KKTC arasında imzalanan anlaşma yayımlandı

Türkiye ve KKTC arasında imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de 21 Eylül 2024 tarihinde yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan anlaşmaya göre, eşitlik, karşılıklılık ilkelerine dayalı olarak, karşılıklı fayda temelinde ve karşılıklı mutabakat ile sağlık alanında iş birliğini geliştirme ve güçlendirme hususlarında anlaştı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma" 20 Aralık 2022'de Ankara'da imzalanmıştı. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" ise 26 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.