SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel Rus şirketleri, Kırgızistan vatandaşlığı satıyor!

Rusya'da kurulan şirketler, ülkeden kaçmak isteyen Ruslara, Kırgızistan vatandaşlığı satıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özel Rus şirketleri, Kırgızistan vatandaşlığı satıyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali devam ederken, Rus vatandaşları kötüleşen ekonomik koşullardan ve askerlik hizmetinden kaçmak için Rusya’yı terk etmeye devam ediyor.

ÖZEL RUS ŞİRKETLERİ, KIRGIZİSTAN VATANDAŞLIĞI SATMAYA BAŞLADI!

Kırgızistan basını “Radio Azattık”, 5 Haziran 2023 tarihinde Rus vatandaşlarının Rusya’dan kaçmak için Kırgızistan vatandaşlığı aldığını duyurdu. Ülkelerinden kaçmak isteyen Ruslar arasında yabancı vize ve pasaport talebinin yüksek olması nedeniyle, Rusya merkezli giderek artan sayıda özel şirket, Rus müşterilere Kırgızistan vatandaşlığı satmak için hizmet vermeye başladı.

KIRGIZ VATANDAŞLIĞI, BATI ÜLKELERİNE SEYAHAT İÇİN PARAVAN

Kendilerini hukuk firması olarak tanımlayan şirketler, Kırgızistan'ı "Rusça konuşan dost bir ülke" olarak tanıtırken, Kırgız vatandaşlığının Batı ülkelerinde seyahat etmek, okumak ve yaşamak için kapı açabileceğinin reklamını yapıyor.

ŞİRKETLER, KIRGIZ VATANDAŞLIĞINA BİN 500-14 BİN DOLAR ARASINDA FİYAT BİÇTİ!

Özel Rus şirketleri, vatandaşlık hizmeti için bin 500 ile 14 bin dolar arasında fiyat talep ediyor. Fiyatlar, müşterilerin danışmayı veya belgelerin hazırlanmasını, Kırgızistan'a bir gezi ayarlamayı ve oradaki pasaport yetkilileriyle toplantıları planlamayı içeriyor.

KIRGIZİSTAN’DA RUS VATANDAŞLARIN SAYISI 4 KAT ARTTI

Kırgızistan devletinin hazırladığı istatistikler, Kırgız pasaportu alan Rus vatandaşlarının sayısının geçen yıl 4 kat arttığını gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.