SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ve Azerbaycan arasındaki uçak seferleri artacak

Azerbaycan ve Özbekistan, iki ülke arasındaki uçak seferlerini artırma konusunda anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ve Azerbaycan arasındaki uçak seferleri artacak

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev 22 Ağustos 2023 tarihinde Bakü'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasında 20'ye yakın belge imzalandı.

UÇUŞ SAYISININ ARTIRILMASI KONUSUNDA MUTABAKATA VARDI

İmzalanan belgelerde iki ülke arasında Devletlerarası Yüksek Konseyinin kurulması ve çeşitli alanlarda işbirliği konuları yer aldı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, ortak basın açıklamasında, iki ülke arasındaki uçuş seferlerinin artırılması konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

"BİRBİRİMİZİ TANIYOR, ÖĞRENİYOR, TANIŞIYOR VE YAKINLAŞIYORUZ"

Mirziyoyev, "Havacılıktan bahsedecek olursak haftada 15 uçuşumuz olduğunu söyleyebiliriz ve bunu daha da artırma konusunda anlaştık. Bu ne anlama geliyor? Birbirimizi daha çok ziyaret ettiğimizde birbirimizi tanıyor, öğreniyor, tanışıyor ve yakınlaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Azerbaycan ve Özbekistan halkının, her iki ülkedeki projelerin pratikte uygulanmasına ve bugünkü müzakerelerin sonucuna kendi gözleriyle şahitlik edeceğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.