SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, Rusya'daki vatandaşlarını uyardı

Özbekistan, Rusya'ya geçici süreli çalışmak için giden vatandaşlarını Moskova yönetimince yapılacak olan herhangi bir askere alma faaliyetinden uzak durmaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, Rusya'daki vatandaşlarını uyardı

Özbekistan, Rusya'da geçici çalışmak için giden vatandaşlarını her türlü askeri operasyondan kaçınmaları konusunda uyardı. Özbekistan Yabancı İşgücü Göçü Ajansı, Rusya ve Ukrayna topraklarında kalan Özbekistan vatandaşlarına bilinçli olmaları çağrısında bulundu. 

ASLA ASKERİ OPERASYONLARA KATILMAYIN!

Ajans, son dönemde Rusya ile Ukrayna arasında askeri harekatın arttığını belirterek; bu kapsamda Rusya'da geçici olarak çalışan Özbekistan vatandaşlarının çatışma bölgelerinden uzak durmaları yönünde uyarı yaptı.

ASKERİ OPERASYONLARA KATILANLARA HAPİS CEZASI

Özbekistan, Rusya'da askeri operasyonlara katılan vatandaşların, Özbekistan Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nun 154. maddesinde yer aldığı üzere; yabancı ülkelerin askerlik, güvenlik, polis, askeri yargı kurumları veya benzeri diğer kurumlarında çalışanların 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması hükmünü hatırlattı.

Daha önce, Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir sebze deposunda çalışan yüze yakın Rus pasaportlu Özbek vatandaşı askeri sicil dairesine götürülerek askere gönderilmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.