SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ile Türkiye arasındaki savunma sanayi iş birliği güçleniyor

Türkiye Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile Özbekistan Savunma Sanayi Ajansı arasında ileriye dönük projelerin ele alınması amacıyla kritik görüşmeler gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ile Türkiye arasındaki savunma sanayi iş birliği güçleniyor

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen "Euro Satory Fuarı" kapsamında Türkiye Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ve Özbekistan Savunma Sanayi Ajansı arasında hâlihazırda süren iş birliklerinin değerlendirilmesi ve ileriye dönük projelerin ele alınması amacıyla kritik görüşmeler gerçekleştirildi.

MEVCUT İŞ BİRLİĞİ ANALİZ EDİLDİ

Görüşmelerde, özellikle NATO kalibre mühimmat üretim kabiliyetinin Özbekistan’a transferi konusuna odaklanıldı. Görüşme kapsamında, iki ülkenin savunma sanayi alanındaki mevcut iş birliği analiz edilmiş ve bu iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımlar detaylı bir şekilde ele alındı.

"BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

MKE tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamda, “Özbekistan ile savunma sanayi alanında uzun süredir devam eden iş birliğimiz, bu yeni adımlarla daha da pekişecektir. MKE olarak, sahip olduğumuz ileri teknoloji ve bilgi birikimini, dost ve kardeş ülke Özbekistan ile paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliği, savunma kapasitelerimizin karşılıklı olarak güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.