SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ile Azerbaycan arasında tarihi anlaşma!

Cumhurbaşkanı Aliyev ve Mirziyoyev, "Azerbaycan Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Anlaşma"yı imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ile Azerbaycan arasında tarihi anlaşma!

Özbekistan ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler her geçen gün daha da güçleniyor. 23 Ağustos 2024 tarihnde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla Taşkent'te tarihi anlaşma imzalandı. İki ülke arasında çok sayıda önemli anlaşma ve protokol imzalandı.

MÜTTEFİK İLİŞKİLERİ ANTLAŞMASI İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Aliyev ve Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, iki Türk devleti arasındaki "Müttefik İlişkilerİ Antlaşması"nı imzaladı. Ayrıca, iki ülkenin hükûmetleri arasındaki ilk yüksek düzeyli toplantının kararı da kabul edildi.

TURİZM VE KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARI

Azerbaycan'ın Devlet Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nagiyev ile Özbekistan'ın Turizm Komitesi Başkanı Umid Şadiyev arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan Turizm Alanında Eylem Planı imzalandı. Ayrıca, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Karimli ile Özbekistan Kültür Bakanı Ozodbek Nazarbekov, 2024-2026 yıllarını kapsayan Kültürel ve Beşeri İşbirliği Yol Haritası'nı imzaladı.

EĞİTİM VE ADALET ALANINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Özbekistan Eğitim Bakanı Hilola Umarova, okul öncesi ve genel eğitimde iş birliğine yönelik bir protokol imzaladı. Bayramov ayrıca, Özbekistan'ın Yükseköğrenim, Bilim ve İnovasyon Bakanı Kongratbay Şaripov ile mesleki eğitim ve bilim alanında bir protokol imzaladı. Adalet Bakanı Akbar Taşkulov ile de çeşitli adalet kurumları arasında iş birliği protokolleri yapıldı.

GÜVENLİK, ÇALIŞMA VE EKONOMİ ALANINDA ANLAŞMALAR

Azerbaycan'ın Özbekistan Büyükelçisi Hüseyin Guliyev ve Özbekistan Ulusal Muhafızlar Komutanı Rustam Curayev arasında, iki ülkenin içişleri bakanlıkları arasında iş birliğine dair bir anlaşma imzalandı. Ayrıca, Azerbaycan'ın Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Sahil Babayev ile Özbekistan'ın İstihdam ve Yoksulluk Azaltma Bakanı Behzod Musayev, geçici işçi hakları konusunda bir anlaşma imzaladı. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Cabbarov ve Özbekistan'ın Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov, ticaret ve yatırım iş birliğini genişletmeye yönelik bir eylem planı üzerinde anlaşmaya vardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.