SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e Kazak devlet nişanı!

Kazakistan ve Özbekistan cumhurbaşkanları Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme sonrasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Altın Kartal Nişanı takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e Kazak devlet nişanı!

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 8 Ağustos 2024 tarihinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'i ziyaret etti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede iki lider; siyasi, ticaret-ekonomik, ulaştırma-transit, yatırım, enerji, tarım, su, kültürel-insani alanlarda ve endüstriyel iş birliğinde etkileşimin daha da güçlendirilmesine yönelik olasılıkları ele aldı.

"ZİYARET TARİHİ ÖNEME SAHİP"

Özbek mevkidaşını karşılayan Tokayev, ziyaretin ülkeler arasındaki iş birliği ve ittifakın daha da geliştirilmesine ivme kazandırması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Kazakistan halkının, ziyarete özel önem verdiğini ve son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlerdiğini belirten Tokayev, "İş birliğimizi somut içerikle doldurmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu ziyaret büyük bir rol oynuyor çünkü ülkelerimizin işbirliği ve ittifak alanlarını belirleyecek belgeleri imzalayacağız." şeklinde konuştu.

Şevket Mirziyoyev, Kasım Cömert Tokayev'e sıcak karşılamasından dolayı teşaekkür ederek, Kazakistan'a yapılan bu devlet ziyaretinin önemini vurguladı. Mirziyoyev, "Bugünkü ziyaret tarihi öneme sahip. Görüşmemiz iki ülke arasındaki asırlardır süregelen dostluk ve iyi komşuluk bağlarını güçlendirecek ve stratejik ortaklık ve ittifakı yeni bir seviyeye taşıyacak." dedi.

MİRZİYOYEV'E KAZAK DEVLET NİŞANI!

İki liderin baş başa gerçekleştirdiği görüşme sonrasında, Şevket Mirziyoyev'e Kasım Cömert Tokayev tarafından Altın Kartal Nişanı takdim edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı, Mirziyoyev'in Kazakistan ile Özbekistan arasındaki iyi komşuluk ilişkileri ve ittifakın güçlendirilmesine yaptığı katkıya dikkat çekerek, “Özbekistan liderinin bu özenli çalışması Kazakistan halkı tarafından çok takdir ediliyor. Bunu göz önünde bulundurarak, Şevket Mirziyoyev'e en yüksek devlet ödülü olan Altın Kartal Nişanı'nı sunma kararı aldım. Bu, hepimizin Özbekistan liderine duyduğu özel saygının bir göstergesi ve iki ülkenin kadim birliği ile dayanışmasının bir tezahürüdür. Kazakistan ve Özbekistan'ın sarsılmaz dostluğu ebedi olsun." dedi.

Şevket Mirziyoyev ise kendisine Kazakistan'ın en yüksek devlet nişanını takdim eden Kasım Cömert Tokayev ve kardeş Kazak halkına teşekkür ederek, "Bu nişamı, iki ulusun yüzyıllardır süregelen gerçek dostluğunu ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirme yönündeki ortak çabalarımızın yüksek bir takdiri olarak görüyorum. Kazakistan bizim en yakın, en güvenilir ve en eski ortağımızdır." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.