SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC, Ermeniler tarafından Türk diplomatlara yönelik saldırıyı kınadı!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün ABD'nin Los Angeles şehrinde Türk diplomatların, Ermeniler tarafından saldırıya uğramasını kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC, Ermeniler tarafından Türk diplomatlara yönelik saldırıyı kınadı!

Ermeni çetelerin ABD'nin Los Angeles kentindeki Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve beraberindeki Türk heyete saldırısı dünya kamuoyunda tepki çekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saldırıyı kınadığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Los Angeles’ta düzenlenen Türkiye’nin Kamu Diplomasisi Konferansı’na katılan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan heyetlerine yönelik Ermeni radikal gruplar tarafından yapılan sözlü ve fiziki saldırıları şiddetle kınıyorum. Bölgeye dair başlatılan barış sürecini de etkilemeye yönelik radikal grupların şiddet içeren bu eylemleri endişe vericidir. 

Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov ve diğer katılımcılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. KKTC olarak her zaman Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olacak, kardeş Azerbaycan'ın haklı davasına destek vermeye devam edeceğiz” 

ERMENİ ÇETE TÜRK DİPLOMATLARA SALDIRDI!

30 Eylül 2023'te ABD'nin Los Angeles şehrinde düzelenen "Türkiye’nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansa katılan Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve beraberinde Türk diplomatlar Ermeniler tarafından saldırıya uğradı. Ermenistan Gençlik Federasyonu tarafından organize edilen saldırıya ait görüntülerde, ABD polisinin müdahale etmesine rağmen saldırgan Ermeni çetelerin üniversite binası girişinde bulunan diplomat ve bürokratlara fiziksel saldırıda bulunduğu görülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.