SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, milli sporcu Buse Savaşkan ile görüştü

Paris 2024 Olimpiyatları'na Türkiye adına katılan ve kadınlar yüksek atlama finallerinde onuncu olan millî atlet Buse Savaşkan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, milli sporcu Buse Savaşkan ile görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar yüksek atlama finalinde Türkiye adına yarışan Kıbrıslı Türk sporcu Buse Savaşkan’ı kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halka İlişkiler Bürosu tarafından aktarılan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, elde edilen başarının, gençlere ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı gururun altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde düzenlenen “Buse Savaşkan’ın final müsabakasını izleme etkinliğine” de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Buse Savaşkan’ın Türkiye Milli Takımı’nda yer alıp, ambargolara rağmen, Olimpiyatlarda Kıbrıs Türklüğünü temsil etmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti.

Elemelerdeki mücadelesini büyük bir gururla izlediği belirten Tatar, şahsı ve halkı adına Buse Savaşkan’ı, antrenörünü, ailesini ve destekçilerini tebrik ederek, bu bağlamda başarılarının devamını diledi.

Millî sporcu Buse Savaşkan da, desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, duyduğu gururu dile getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni orada temsil etmenin, yeni nesillere bu başarıları aktarmanın gurur verici olduğunu vurgulayan Savaşkan, kendini destekleyen tüm ekibine de teşekkürlerini sundu.

Kabulde ayrıca, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Dr. Çağın Zort ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler de hazır bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.