SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kritik görüşme öncesi siyasi partileri bilgilendirdi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in teklifi üzerine Rum liderle bir araya geleceği görüşme öncesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kritik görüşme öncesi siyasi partileri bilgilendirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından aktarılan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen toplantıda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta yapacağı gayriresmî temasları öncesinde siyasi parti liderlerini bilgilendirerek, görüşlerini aldı. 

Toplantıya; Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı katıldı.

Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil ile Özel Temsilci Güneş Onar da yer aldı.

GÖRÜŞMENİN BİR GÜNDEMİ YOK

Görüşmeye ilişkin olarak KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 Ekim 2024 tarihinde yapılan açıklamada, "Gayriresmî akşam yemeğinin herhangi bir gündemi olmayacak ve iki lider sosyal ortamda karşılıklı görüş alış verişinde bulunacak." denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.