SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan vurgulu 1 Ağustos mesajı!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ada'daki Türkler için büyük anlam ifade eden 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan vurgulu 1 Ağustos mesajı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Tatar mesajında, “Kıbrıs’ın atalarımız tarafından fethinin 453’üncü yıl dönümünü, Türk Mukavemet Teşkilatının kuruluşunun 66’ncı yıl dönümünü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kuruluşunun 48’inci yıl dönümünü bir kez daha büyük bir coşku ve heyecanla kutlarken, vatan bildiğimiz bu topraklarda özgür ve egemen olarak Toplumsal Direniş Bayramı’nı da büyük bir inanç ve azimle yeniden idrak ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KKTC, TÜRK DÜNYASININ MAVİ VATAN’DAKİ TEMSİLCİSİDİR”

Tatar, mesajında Rum ve Yunan komşularına hatırlatmada bulunarak şu ifadelere yer verdi:

Rum silahlanması daha da yoğunlaşırken, Rum tarafı  pek çok ülke ile askerî anlaşmalar imzalamakta, saldırı amaçlı olarak yeni deniz ve hava üsleri oluşturmaya çalışmaktadır. Bu girişimler Kıbrıs ve bölgemiz için  büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Bunların yanı sıra, Rum-Yunan ikilisi  bazı ülkelerin desteğiyle de  KKTC ve  Anavatan Türkiye’ye ait deniz yetki alanlarını gasp etme girişimlerini de  sürdürmektedir.   Devletimiz, sahip olduğu toprakların yanı sıra, havada Gök Vatan ve denizlerdeki yetki alanlarında Mavi Vatan’dan ibarettir.  KKTC de sadece bir toprak parçası değildir. KKTC, deniz yetki alanları, kara suları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge haklarıyla Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki Mavi Vatan’da temsilcisidir. Kıbrıs konusunda Anavatan Türkiye ile birlikte belirlediğimiz yeni ve milli yolda kararlılıkla yürürken, Mavi Vatan da Anavatan Türkiye ile birlikte yürütülen milli bir davadır. KKTC, Anavatan Türkiye ile birlikte  hava sahası ve  Mavi Vatanı’na  sahip çıkmakta ve bunları kararlılıkla savunmaktadır.

“DOĞU AKDENİZ’İ ‘YUNAN GÖLÜNE’ ÇEVİRME GİRİŞİMLERİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ.”

Cumhurbaşkanı Tatar; üç kutlu günün yıl dönümünün kutlandığı bu günde Rum-Yunan ittifakının hedeflerine ulaşamayacağının altını çizerken, KKTC’nin Türkiye ile belirlediği politikalarından da vazgeçmeyeceğini “Rum-Yunan ikilisinin Doğu Akdeniz’i bir ‘Yunan gölüne’ çevirme girişimlerine karşı seyirci kalmadık, kalmayacağız; gerektiğinde gereğini  yapma konusunda da kararlıyız. Üç kutlu yıldönümünü birlikte kutladığımız  bu kutlu günde dünyaya bir kez daha sesleniyorum; Devletimizden, egemenliğimizden, topraklarımızdan, Mavi Vatan’dan, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ile Türk askerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Kıbrıs konusunda Anavatan Türkiye ile birlikte belirlediğimiz yeni ve milli yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.” ifadeleriyle vurguladı.

Tatar, kararlı ifadelerle dolu mesajını, aziz şehitleri anarak sonlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.