SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Kıbrıs Harekatı'nı çarpıtan diziye tepki!

Kıbrıs Barış Harekatı’nı Rum tezleri üzerinden çarpıtarak anlatan Famagusta dizine yönelik tepkiler büyüyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, telefonla bağlandığı bir televizyon programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Kıbrıs Harekatı'nı çarpıtan diziye tepki!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CNN Türk televizyonuna telefon bağlantısı ile katıldığı programda, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital alanda faaliyet gösteren bir yayın platformunda yer alacak olan Famagusta dizisi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum Kesimi'nin hazırlattığı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı konu alan bir dizinin gerçekleri yansıtmadığına ve bunun dünyayı yanıltmaya yönelik bir hareket olduğuna dikkat çekti.

"KIBRIS BARIŞ HAREKATI KIBRIS TÜRKÜNÜ SOYKIRIMDAN KURTARAN BİR MÜDAHALEYDİ"

Gerek KKTC'den gerek Türkiye'de büyük tepkilerin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, "Dijital bir platformun böyle bir siyasi olaya tek taraflı görüş açısı ile alet olması kendilerine hiç yakışmamıştır." dedi.

Ersin Tatar konuşmasında ayrıca şu cümlelere yer verdi:

Kıbrıs meselesi asla 1974’te başlamamıştır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı esas itibarıyla Kıbrıs Türkünü soykırımdan kurtaran bir askeri müdahaleydi. Ecevit’in dediği gibi ‘biz müdahalemizle Kıbrıs’a barış getiriyoruz.’ Bu barış, Türklere, Rumlaradır. Bütün dünya bilmektedir ki, 1974 Barış Harekâtı ile Kıbrıs’ta kanın akması durmuştur. 50 yılda bu zor bölgede barış devam etmektedir.

"1974 öncesinde Kıbrıs Türkü burada çeşitli katliamlardan geçmiş, canlı canlı mezarlara gömülmüş, bugün Gazze’de olanların benzeri Kıbrıs’ta yaşanmış bütün dünya izlemişti." diyen Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin meseleye bulaşmadıklarını ve Kıbrıs Türklerinin katledildiğini bütün dünyanın bildiğini söyledi.

"KARŞI DİZİLERLE İŞİN GERÇEĞİNİ GÖSTERMEK DURUMUNDAYIZ"

"Birilerinin kara propagandası, birilerinin kendi siyasi emellerine alet olacaksa bu, onlara da yakışmayacaktır." değerlendirmesin bulunan Ersin Tatar, Kıbrıs türkünün tepkisini koyduğunu, bunun için farklı yöntemler arayışı içerisinde olacaklarını ve Kıbrıs meselesini anlatmak için farklı diziler yapmak durumunda olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı konuya ilişkin son olarak, "Kendilerine göre propaganda yapıyorlar. Birtakım seyirciyi etkileyebilirler. Ona karşılık karşı dizilerle işin gerçeğini göstermek durumundayız. Bu dijital platformun böyle bir olaya tek taraflı olarak alet olması kendilerine yakışmamıştır." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.