SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Birleşik Krallık'a çağrı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık'a adalet çağrısında bulunarak, Kıbrıs Türk halkına yönelik olarak eşit olmayan muamelenin gözden geçirilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Birleşik Krallık'a çağrı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık hükûmetine Kıbrıslı Türklere karşı sorumluluklarını hatırlatarak, Kıbrıs Türk halkına yönelik eşit olmayan muamelenin gözden geçirilmesini talep etti. GB News kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşik Krallık'tan KKTC'ye doğrudan uçuşların yapılmamasını, adadaki adaletsizliklerden biri olarak nitelendirdi.

TATAR'DAN BİRLEŞİK KRALLIK'A ADALET ÇAĞRISI

Tatar, adaya yönelik izolasyonların hafifletilmesinin barışa katkıda bulunacağını vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkına yönelik eşit olmayan muamelenin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Vizyonlarının Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm olduğunu belirten Tatar; enerji, su ve doğal kaynaklar gibi birçok alanda iş birliğinin hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar için faydalı olacağını söyledi.

"KIBRIS TÜRKLERİNE YAPILAN EŞİTSİZLİKLER SON BULMALI"

KKTC'de yaşayan yaklaşık 20 bin İngiliz vatandaşının bulunduğunu belirten Tatar, bu kişilerin İngiliz toplumu ile iyi bağlantılar kurduğunu ve binlerce İngilizin Kıbrıslı Türkleri desteklediğini söyledi. Ancak, eşitsizliklerin devam ettiğine dikkat çeken Tatar, Birleşik Krallık hükûmetine Kıbrıs'ın garantör güçlerinden biri olarak Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlara karşı sorumluluklarını hatırlattı ve adaletsizliğe son verilmesi çağrısında bulundu.

TATAR'DAN KIBRISLI RUMLARIN POZİSYONLARINA ELEŞTİRİ

Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tanınan bir devlet olduğunu ve 20 yıl önce Avrupa Birliği (AB) üyesi yapıldığını, buna karşın KKTC'nin AB dışı bırakıldığını belirterek, Kıbrıslı Rumların AB'deki pozisyonlarını kullanarak Kıbrıslı Türkleri ambargolarla sıkıştırdığını ifade etti. Tatar, kendilerine dayatılmış bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.