SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'dan soykırımcı Çin'e vizesiz rejim!

Kırgızistan yönetimi, işgal ettiği Doğu Türkistan'da soykırım ve katliamlara imza atan Çin'e vizesiz rejim uygulaması getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'dan soykırımcı Çin'e vizesiz rejim!

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, senelerdir işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk soylu halklara karşı soykırım uygulayan Çin'e vizesiz rejim uygulaması getirdiğini açıkladı.

10 KASIM'DAN İTİBAREN ÇİNLİLERE VİZESİZ GEÇİŞ

Bakanlık, 23 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada; 17 Mayıs 2023'te imzalanan Kazakistan ve Çin hükumetleri arasındaki karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasının 10 Kasım 2023'te yürürlüğe gireceğini bildirdi.

ÇİN VATANDAŞLARINA KOLAYLIK!

Öte yandan Çin'e getirilen vizesiz rejimin turizm, tedavi, iş ve özel işlerin yanı sıra uluslararası ulaşım ve transit amaçlı seyahat eden vatandaşları da kapsadığı kaydedildi. Bakanlık vizesiz rejimin uygulanamadığı durumlar ile ilgili, "Vatandaşların 30 günden fazla kalmaları gerekiyorsa, uygun kategorideki giriş vizesini önceden almaları gerekecek. Vizesiz rejim; çalışma, eğitim ve misyonerlik faaliyeti hakkı vermiyor" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.