SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgız vekiller, genç kadınlara yurt dışı yasağı önerdi!

Kırgızistan'da iki muhafazakar milletvekili, genç kadınların tek başına yurt dışına çıkmasına düzenleme getirilmesi gerektiğini ileri sürdü. Kırgızistan'da vekillerin önerisine karşı kadın hakları aktivistleri tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgız vekiller, genç kadınlara yurt dışı yasağı önerdi!

Kırgızistan, Türk dünyasında kadın göçmen işçi sayısının, erkek sayısını geçtiği tek ülke olarak biliniyor. Kırgızistan’da bazı politikacılar, çalışmak için yurt dışına giden bekar ve genç kadınlara kısıtlama getirilmesini talep etti.

KIRGIZİSTAN'DA KADINLARA YURT DIŞI YASAĞI TEKLİFİ!

Kırgızistan Parlamentosu Jogorku Keneş Milletvekili Nadira Narmatova, 24 Mayıs 2023 tarihinde "Kadın ve Göç" konulu bir konferansta konuştu. Narmatova, ülkede kadınların en az 23 yaşına gelene kadar yurt dışında çalışmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

KIRGIZ VEKİL ERKEKLERİ SUÇLADI!

Aynı konuşmada Kırgız Milletvekili Narmatova, Kırgızistan'da erkekleri, evde oturup eşlerini ve kızlarını yurt dışına yollamakla suçladı.

KADIN HAKLARI AKTİVİSTLERİNDEN TEPKİ!

Kırgızistan’da bir diğer muhafazakâr Milletvekili Şailobek Atazov, 26 Mayıs 2023 tarihinde mecliste yaptığı konuşmada, yurt dışına tek başına giden genç kadınların önce yetkililere haber vererek neden ve nereye gitmek istediklerini açıklamaları gerektiğini söyledi. Atazov’un önerisi, kadın haklarını ihlal edeceğini söyleyen aktivistler tarafından protesto edildi. Protestocular, Atazov'un istifasını talep etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.