SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgız-Tacik sınırındaki çalışma gruplarının raporları görüşüldü

Kırgızistan ve Tacikistan hükûmet heyetlerinin eşbaşkanları Kamçıbek Taşiyev ve Saymumin Yatimov arasında Kırgız-Tacik sınırının tartışmalı kısımlarının belirlenmesine ilişkin bir görüşme gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgız-Tacik sınırındaki çalışma gruplarının raporları görüşüldü

Kırgız Cumhuriyeti ve Tacikistan Cumhuriyeti hükûmet heyetlerinin eşbaşkanları Kamçıbek Taşiyev ve Saimumin Yatimov, Kırgızistan'ın Batken şehrinde 12 Aralık 2023 tarihinde bir araya geldi. İki arasındaki görüşmede Kırgız-Tacik devlet sınırındaki ihtilaflı bölgelerin netleştirilmesi konusu ele alındı.

GÜNDEM: İKİ DEVLET ARASINDAKİ SINIRIN KESİNLEŞMESİ

Toplantıda liderler, Kırgız Cumhuriyeti ve Tacikistan Cumhuriyeti hükûmet delegasyonlarının 2023 yılı sonuna kadar Kırgız-Tacik devlet sınırındaki tartışmalı alanlarının netleştirilmesine ilişkin topografik ve hukuki çalışma gruplarının ortaya koyduğu sonuçları ve Kırgızistan ile Tacikistan devlet sınırının tamamlanması konularını görüştü.

Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu basın servisi tarafından toplantıya ilişkin yapılan açıklamada; "Kırgız-Tacik devlet sınırındaki proje hattının açıklamasında geri kalan bölgelerde çalışmaların etkinleştirilmesi için özel görevler verildi." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Toplantı dostluk ve karşılıklı anlayış ruhu içerisinde gerçekleşti." ifadeleri yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.