SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazan Tatar millî hareketi emektarı Agliullin, Rusya tarafından yine alıkonuldu!

Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya, 15 Ekim 2024 tarihinde Kazan Tatar millî hareketi emektarı 73 yaşındaki Zinnur Agliullin'i bir kez daha düzmece suçlamalarla alıkoydu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazan Tatar millî hareketi emektarı Agliullin, Rusya tarafından yine alıkonuldu!

Baskıcı politikaya sahip olan Putin Rusyası, bir kez daha Kazan Tatar millî hareketi emektarı Zinnur Agliullin'i sorguya aldı. 

AGLİULLİN SORGULAMANIN TATARCA YAPILMASINI TALEP ETTİ

Daha önce düzmece suçlamalarla Rus kolluk kuvvetleri tarafından evine baskın düzenlenen 73 yaşındaki Agliullin, 15 Ekim 2024 tarihinde alıkonularak, Soruşturma Komitesine götürüldü ve sorguya alındı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Agliullin şu ifadeleri kullandı:

Dün akşam polis evime geldi ve beni sorguya götürdüler. Benim ilkem sadece Tatarca konuşmak, bu yüzden tercüman aracılığıyla iletişim kurduk. Hissediyorum ki, ceza soruşturması sona eriyor ve yakında mahkeme olacak. Sorgulayan kişi, Tatarları sevmeyen biri. Ben Tatar soruşturmacı olmasını istedim.

"İKTİDARA KARŞI OLUMSUZ BİR TUTUM SERGİLERSEN SORGUYA GÖTÜRÜÜYORLAR"

Son bir yıl içinde evimde 3 kez arama yapıldı  ve bundan çok bıktım. Yaşama özgürlüğü tanımıyorlar. Akşam saatlerinde sadece dışarı çıkardılar. Giden insanlar bir daha dönmesin. Burada güçlü bir baskı var. İktidara, Ruslara karşı olumsuz bir tutum sergilersen, hemen alıp götürüyorlar. Rejimler her zaman olmuştur ama bu kadar yoğun değildi. Onlara hiçbir delil, yasa, hatta Anayasa da gerekmez. Eğer dışarıda güçlü bir şekilde durup, diğer halkların dikkatini çekemezseniz, burada ikinci bir aşama başlayacak. Şu anda fiziksel olarak yok etme ihtimaline sahipler.

Burada korkutucu bir atmosfer var. Daha önce aktivistlerle çalışan insanların evlerine, dairelerine giriyorlar. Yanımda dolaşan insanları sorguluyorlar. Bu artık ruhsal bir terör biçimi aldı. Bu onların saldırganlığının mı yoksa zulmünün bir belirtisi mi bilemiyorum. Şu anda ciddi bir baskı yapıyorlar.

"MİLLÎ HAREKETÇİLERİN İSİMLERİNİ BİR YERE YAZMALISINIZ"

Neden suçlandığımı dinledim. Hiçbir delil yok ama bunlara gerek de yok. Yasalar işlemiyor. Artık alarm vermek gerektiğini düşünüyorum. Giden insanlar asla geri dönmesin, onların kaderi Navalni'ninki ile benzer olacaktır. Burada merhamet de yok, acımak da.

Mahkemeyi bekliyoruz. O, muhtemelen BRICS Zirvesi'nden sonra olacak. Bana destek göstereceksiniz umudundayım.

Benim işimi, Tataristan'da doğan Ruslar yürütüyor.

Tavsiyem: Millî harekette çalışan insanların isimlerini yazmak, akılda tutmak lazım. Zaman değişecek ve onlar sorumluluk alacaklar.

AKTİVİST AGLUİLLİN, 1990'LI YILLARDA AÇLIK GREVİ DÜZENLEMİŞTİ

1990’lı yıllarda Kazan Tatar Halk Merkezi liderliği görevini yürüten Agliullin, Ağustos 1990’da Tataristan’a cumhuriyet statüsünün verilmesi talebiyle açlık grevi düzenleyen aktivistlerden biriydi. 73 yaşındaki millî hareket emektarı Agliullin, Mayıs 2024’te gözaltına alınmıştı. Birkaç saat süren sorgudan sonra aktivist serbest bırakılmıştı. Son olarak Agliullin, 18 Eylül 2024 tarihinde de Rus kolluk kuvvetleri tarafından alıkonulmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.