SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, Türkistan'a ziyaretçi çekmek için yeni bir adım attı

Kazakistan, Türkistan kentinde turizm akışının sağlanması amacıyla Özbekistan turizm şirketi Rocket Group ile iş birliği imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, Türkistan'a ziyaretçi çekmek için yeni bir adım attı

Özbekistan'da geçen hafta gerçekleştirilen Semerkant Turizm Forumu'nda Kazakistan, turizme yönelik yeni bir adım attı. Kazak turizm şirketi, Türkistan kentine yönelik ziyaretlerin artması için Özbekistan'ın büyük tur operatörü Rocket Group ile anlaşma imzaladı. Bu kapsamda şirket, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin Kazakistan'ın Türkistan kentine kolaylıkla ziyaret gerçekleştirecek. 

"TÜRKİSTAN, TÜRK DÜNYASININ TURİZM BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYOR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Kazak Turizm Başkanı Kairat Sadvakassov, "Bu yıl Türkistan, Türk dünyasının turizm başkenti statüsünde gerçek bir etkinlik vahası olmayı vaat ediyor ve biz de bu markayı yaygınlaştırma konusunda hedefli bir adım attık" bilgisini verdi.

Kazakistan heyeti, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Türkistan'daki uzun vadeli plan ve projeleri görüştü. Heyet, Hoca Ahmet Yesevi'nin mirasını inceleyen Türk tur operatörleri ve uzmanlarla bir araya geldi. Türkistan'a yapılacak olan ziyaret kapsamında iş birliği anlaşması imzalayan Kazakistan, turist akışının artmasını hedefliyor. 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 3 Kasım 2023'te düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde Türk dünyasının daha da yayılmasının önemine işaret etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.