SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'daki 7. Çin Ürünleri Fuarı'na boykot çağrısı!

Çin, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine soykırım uygularken aynı zamanda bu insanları Çin firmaları için çalışmaya zorluyor. Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul'daki 7. Çin Ürünleri Fuarı'na tepki göstererek, Türk milletine boykot çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'daki 7. Çin Ürünleri Fuarı'na boykot çağrısı!

Çin, Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk topluluklarına soykırım uygularken; aynı zamanda Doğu Türkistan halkını Çin firmaları için çalışmaya zorluyor. Bu nedenle, Çin'den gelen tekstil vs. gibi her malın, temel insan hakları ihlallerinden zorla çalıştırma yasağına aykırı bir şekilde üretilen ürünlerden olma ihtimali yüksek seviyede. Türk Ocakları Genel Merkezi, bunu dikkate alarak, İstanbul'da düzenlenen 7. Çin Ürünleri Fuarı'nın boykot edilmesi için Türk milletine çağrı yaptı.

TÜRK OCAKLARINDAN BOYKOT ÇAĞRISI

Türk Ocakları Genel Merkezi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Doğu Türkistan'da Türkler baskı ve zulüm altında inim inim inlerken İstanbul’da Çin Ürünleri Fuarı’nın açılmasını protesto ediyor, milletimizi bu fuarı boykot etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇİN MALI KARDEŞ KANI"

Öte yandan Uygur Report hesabı da, "Doğu Türkistan'da Türkler baskı ve zulüm altında inim inim inlerken, Türk'ün kıblegahı İstanbul’da düzenlenen 7. Çin Ürünleri Fuarı’nın açılmasını protesto ediyor, milletimizi bu fuarı boykot etmeye çağırıyoruz" sözleri ile Türk milletini, #ÇinMalıKardeşKanı etiketine destek vermeye çağırdı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.