SON DAKİKA
Hava Durumu

İran ve Ermenistan, Güney Azerbaycan'ı zehirliyor!

Ermenistan'da bulunan Metzamor Nükleer Santrali’nden Aras Nehri'ne salınan atık maddelerin oluşturduğu kirlilik, İran'ın kayıtsızlığı sonucunda Güney Azerbaycan Türklerini zehirlemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran ve Ermenistan, Güney Azerbaycan'ı zehirliyor!

Ermenistan’da bulunan ve dünyadaki nükleer santraller arasında en tehlikeli ve en güvensiz tesis olarak kabul edilen Metzamor Nükleer Santrali’nden Aras Nehri'ne radyoaktif maddelerin salındığı ortaya çıktı.

ERMENİLERİN ENDÜSTRİYEL ATIKLARI SONUCUNDA OLUŞAN KİRLİLİK, GÜNEY AZERBAYCAN'I VURDU

Aras Nehri'ne salınan endüstriyel atıklar sonucunda oluşan kirlilik, Güney Azerbaycan’da bulunan Erdebil şehrinde mide kanserinden ölüm oranını, İran’daki ortalama ölüm oranının 5 katına çıkardı.

İRAN, GÜNEY AZERBAYCAN'IN NÜFUSUNU AZALTMAYI AMAÇLIYOR

Güney Azerbaycan Türkü akademisyen Dr. Mehmet Rıza Heyet, 17 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İran rejimi, Urmiye Gölü'nü kurutarak ve kanserin Erdebil'de yayılmasına kayıtsız kalarak, Güney Azerbaycan'ın nüfusunu azaltmayı ve insanları göçe zorlamayı amaçlıyor” dedi.

Heyet, dil ve kültür katliamının ardından Güney Azerbaycan’ın, bu kez de sessiz fiziki cinayetle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.