SON DAKİKA
Hava Durumu

İlham Aliyev: Zengezur, Sovyet yetkilileri tarafından Azerbaycan'dan ayrılmış ve coğrafi bağlantı kesilmiştir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine bugün Nahçıvan'a geldi. Cumhurbaşkanı Aliyev, “Nahçıvan Azerbaycan'ın kadim toprağıdır, ne yazık ki 1920 yılında Batı Zengezur Sovyet yetkilileri tarafından Azerbaycan'dan ayrılmış ve böylece Azerbaycan'ın ana kısmı ile Nahçıvan arasındaki coğrafi bağlantı kesilmiştir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İlham Aliyev: Zengezur, Sovyet yetkilileri tarafından Azerbaycan'dan ayrılmış ve coğrafi bağlantı kesilmiştir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Nahçıvan'ı ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile basın toplantısı düzenlendi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengezur’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ZENGEZUR, SOVYET YETKİLİLER TARAFINDAN AZERBAYCAN'DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Aliyev, “Nahçıvan Azerbaycan'ın kadim toprağıdır, ne yazık ki 1920 yılında Batı Zengezur Sovyet yetkilileri tarafından Azerbaycan'dan ayrılmış ve böylece Azerbaycan'ın ana kısmı ile Nahçıvan arasındaki coğrafi bağlantı kesilmiştir” açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın iddialarına yanıt verirken, "Ermenistan, Azerbaycan'a saldırı politikası izlemeye başlayınca Nahçıvan'a karşı da toprak iddiaları vardı. Burada da şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. O dönemde Nahçıvan'ın başkanı olan Azerbaycan'ın en büyük oğlu Haydar Aliyev'in önderliğinde Nahçıvan düşmanı yerine koydu ve topraklarını koruyabildi" dedi.

ERDOĞAN, ALİYEV TARAFINDAN NAHÇIVAN HAVALİMANI'NDA KARŞILANDI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle bugün Nahçıvan'a gitti. Erdoğan, Aliyev tarafından Nahçıvan Havalimanı'nda karşılandı. 

KARABAĞ VE ZENGEZUR KORİDORU ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma törenine ve Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin açılışına katılacak. Erdoğan ile Aliyev görüşme kapsamında Karabağ'daki Antiterör Operasyonu ve sonuçlarını ve Zengezur Koridoru'nun açılışı konusu masaya yatıracak. İkilinin bölgesel, küresel ve ülkelerin arasındaki ikili ilişki konusunu ele alacağı ifade ediliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.