SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan'da TİKA desteğiyle Türkçe sınıfı açıldı

Gürcistan'daki Sokhumi Devlet Üniversitesinde TİKA'nın desteğiyle Türkçe eğitimi verilecek olan bir derslik açıldı. Açılış töreninde, Türkiye-Gürcistan ilişkilerine vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan'da TİKA desteğiyle Türkçe sınıfı açıldı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yer alan Sokhumi Devlet Üniversitesinde Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Türkçe sınıf açıldı. Açılış programına Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, Sokhumi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zurab Khonelidze, TİKA heyeti ile birlikte öğrenciler ve eğitimciler katıldı. 

"BU SINIFI TÜRKİYE'NİN BİR PARÇASI OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ"

İki ülkenin marşları okunduktan sonra açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Khonelidze, TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Gürcistan'a yardım ve destek sağlayan Türkiye'ye minnettar olduklarını dile getiren Khonelidze, iki ülkenin stratejik ortak olduğunu belirtti. Rektör, üniversitedeki Türkoloji bölümü için "Bu sınıfı Türkiye'nin buradaki küçük bir adası, bir Türk alanı olarak görebilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.

TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz ise konuşmasında üniversitedeki bu açılışın Türk-Gürcü ilişkilerini daha da sağlamlaştıracağına vurgu yaparak, "Bugün burada iki dost ve kardeş ülkenin köklerini daha da sağlamlaştıracak açılış projesi için bir aradayız" ifadelerini kullandı. TİKA'nın 29 yıldır Gürcistan'da faaliyet gösterdiğini belirten Yorulmaz, eğitimin öncelikli olduğunu dile getirdi.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KADİM DOSTLUĞUN EN BÜYÜK AYAĞI"

Büyükelçi Orbay da üniversitedeki Türkçe sınıfın açılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Orbay öğrencilere ithafen, "Sizler, ülkelerimiz arasındaki dostluk bağlarının, kültürel köprünün, bu kadim dostluğumuzun en önemli yapı taşlarısınız, en büyük ayaklarısınız" dedi. İki ülke arasındaki ortaklığa dikkat çeken Orbay, "Gürcistan'ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve güvenliğine desteğimiz her zaman güçlü olarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.