SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Azerbaycan'da çevre felaketi: Yadigarlı Gölü kuruyor!

Güney Azerbaycan'ın Sulduz kentinde binlerce canlıya ev sahipliği yapan Yadigarlı Gölü kurumak üzere. Urmiye Gölü'nün kurumasıyla gündeme gelen Güney Azerbaycan, herhangi bir çalışma yapılmadığı için Yadigarlı Gölü'nü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Azerbaycan'da çevre felaketi: Yadigarlı Gölü kuruyor!

Güney Azerbaycan'daki çevre felaketine bir yenisi daha eklendi. Güney Azerbaycan'da Urmiye Gölü'nün kurumasına ses çıkaran Türkler, bu kez de Sulduz kentindeki Yadigarlı Gölü'nde felaketle karşı karşıya. 

İRAN YADİGARLI GÖLÜ İÇİN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPMADI

Güney Azerbaycan Çevre Koruma Dairesi Başkanı Ekber Kayimi, Yadigarlı Gölü'nün tamamen kurumak üzere olduğunu belirtti. Çok sayıda ekolojistin uyarılarına rağmen Urmiye Gölü dahil diğer göllerin kurumasını önlemek üzere herhangi bir çalışma yapılmadı.

Bin 530 hektarlık havzaya sahip olan Yadigarlı Gölü'nün kurumadan önce 359 hektar olduğu belirtildi. Ayrıca Yadigarlı Gölü'nün tabiat anıtları listesinde yer aldığı ve binlerce canlıya ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

İRAN, GÜNEY AZERBAYCAN'IN NÜFUSUNU AZALTMAYI AMAÇLIYOR

Güney Azerbaycan Türkü akademisyen Dr. Mehmet Rıza Heyet, Kırım Haber Ajansına konuya ilişkin verdiği demeçte, “İran rejimi, Urmiye Gölü'nü kurutarak ve kanserin Erdebil'de yayılmasına kayıtsız kalarak, Güney Azerbaycan'ın nüfusunu azaltmayı ve insanları göçe zorlamayı amaçlıyor” demişti. Heyet, dil ve kültür katliamının ardından Güney Azerbaycan’ın, bu kez de sessiz fiziki cinayetle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

URMU GÖLÜ (GÜNEY AZERBAYCAN'IN DERİN YARASI) - KAFKASSAM - Kafkasya  Stratejik Araştırmalar Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.