SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Azerbaycan'da 8 Kasım Karabağ Zaferi kutlaması

Güney Azerbaycan'da bir grup aktivist, 8 Kasım Karabağ Zafer Bayramı münasebetiyle Tebriz sokaklarına poster astı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Azerbaycan'da 8 Kasım Karabağ Zaferi kutlaması

Güney Azerbaycan'da 2. Karabaş Savaşı'nın ardından gelen zaferin coşkusu Tebriz sokaklarının duvarlarını süsledi. Türk şehri Tebriz'de aktivistler tarafından hazırlanan posterlerde, 8 Kasım Zafer Bayramı yer aldı.

Aktivistler tarafınca hazırlanan posterlerde, "Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!", "Karabağ Azerbaycan'dır!", "Anadır arzulara her zaman Karabağ", "Yolumuz Kurtuluştur" ve "Özgürlük, Adalet, Millî Hükumet" ifadeleri yer aldı. Ayrıca Tebriz'in mahallelerinde de bilgilendirme anonsları yapıldı.

8 KASIM AZERBAYCAN ZAFER BAYRAMI

2. Karabağ Savaşı kapsamında gerçekleşen askeri operasyonlar sona erdikten sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ilk olarak; Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için yürüttüğü operasyonun başladığı gün olan 27 Eylül tarihini Anma Günü, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından imzalanan ateşkes antlaşması tarihi olan 10 Kasım'ı da Zafer Bayramı ilan eden kararnameyi imzalamıştı. Söz konusu kararnameden bir gün sonra başka bir kararname ile 10 Kasım gününün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olması sebebiyle Zafer Bayramı günü, 8 Kasım olarak değiştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.