SON DAKİKA
Hava Durumu

Ersin Tatar, Türk dünyasından akademisyen ve iş kadınlarıyla görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan'dan gelen akademisyen ve iş kadınları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ersin Tatar, Türk dünyasından akademisyen ve iş kadınlarıyla görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KKTC) Ersin Tatar, 15 Aralık 2023 tarihinde Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan'dan gelen bilim insanları ve iş kadınlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Latif Akça ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler de yer aldı.

"KADINLARIMIZ YAKINLAŞMA VE İŞBİRLİĞİ İÇİN ADIM ATILMASI SÜRECİ HIZLANDIRIR”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşme esnasındaki konuşmasında Türk dünyasından gelen kadınları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Türk devletlerinin yakınlaştığını ve birçok konuda ortak çalışmalar yapmaya başladığını dile getirdi.

Türk devletlerinin birlikte daha güçlü olacağına dikkat çeken Tatar, “Asırlardır bizi ayırdılar ancak dilimizi, dinimizi ve kültürümüzü koruduk. Kadınlarımız yakınlaşma ve işbirliği için adım atılması süreci hızlandırır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ise Türk devletlerindeki kadınların giderek güçlendiğini ve hak ettikleri itibarı görmelerinden dolayı yaşadığı mutluluğu ifade etti.

Görüşmede konuşan katılımcılar ise Türk devletlerinin yakınlaşmasının önemine vurgu yaparak, “Biz biriz, birlikteyiz ve aynı milletin evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.