SON DAKİKA
Hava Durumu

Ersin Tatar, Rusya'nın KKTC'de konsolosluk açma iddiasını yalanladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rus propaganda basınının ortaya attığı konsolosluk iddialarını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ersin Tatar, Rusya'nın KKTC'de konsolosluk açma iddiasını yalanladı

Rus propaganda basınının önde gelen kuruluşu TASS Haber Ajansı, Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konsolosluk açacağı yönünde dezenformasyon yayan bir habere imza attı. Bunun üzerine, açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ERSİN TATAR, KONSOLOSLUK AÇILMASI İDDİALARINI YALANLADI

Rusya’nın konsolosluk açacağı konusundaki iddiaların ardından, KKTC merkezli basın kuruluşu Gündem Kıbrıs’a konuşan KKTC yönetimi söz konusu iddiaları yalanladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada birçok Rus var, tabii ki bir ofis açıp birtakım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur" açıklamasını yaptı.

KKTC: BİR OFİS AÇMA GİRİŞİMLERİ VAR FAKAT KONSOLOSLUK AÇMAK BAMBAŞKA BİR ŞEYDİR, BÖYLE BİR ŞEY YOK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise söz konusu iddiaları yalanlarken, "Bir ofis açma girişimleri var fakat konsolosluk açmak bambaşka bir şeydir, böyle bir şey yok" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.