SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Türkiye mezunu Uygur Türkü yönetmenle ilgili bilgi vermekten kaçınıyor!

Pekin'deki evinde Çin polislerince gözaltına alınan Marmara Üniversitesi mezunu yönetmen ve Uygur kahramanları canlandırmasıyla tanınan İkram Nurmehmet'in akıbeti Çin Dışişleri Bakanlığına soruldu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, soruya cevap vermekten kaçındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 01:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Türkiye mezunu Uygur Türkü yönetmenle ilgili bilgi vermekten kaçınıyor!

29 Mayıs 2023 tarihinde Pekin'deki evinde gözaltına alınan Marmara Üniversitesi mezunu film yönetmeni ve Uygur kahramanları canlandırmasıyla tanınan Uygur Türkü İkram Nurmehmet, Doğu Türkistan'da yargılanmak üzere Ürümçi'ye götürüldü. Uluslararası medya, bu duruma büyük tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, 25 Ekim 2023 tarihinde yapılan Olağan Basın Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nurmehmet'in durumu, Agence France-Presse (AFP) Muhabiri tarafından Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne soruldu. Bakanlık Sözcüsü, soruyu geçiştirdi.

GAZETECİ,  İKRAM NURMEHMET'İN DAVASIYLA İLGİLİ BİLGİ İSTEDİ

Sözcü Mao Ning, AFP muhabirinin, "Gelen haberlere göre, Uygur film yapımcısı İkram Nurmehmet bugün Doğu Türkistan'da yargılanacak ve kendisi bilinmeyen suçlamalarla hapiste tutuluyor. Dışişleri Bakanlığı onun davasıyla ilgili daha fazla ayrıntı verebilir mi?" sorusuna yanıt verdi. Sözcü Mao Ning, Nurmehmet'in gözaltına alınması ve Doğu Türkistan'a götürülerek yargılanması hakkındaki soruya, "Bahsettiğiniz şeyin farkında değilim" şeklinde bir cevap verdi ve basın toplantısını sonlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.